Kerstroute

Op 22 december vond in Tanthof een bijzondere kerstwandeling plaats. Langs een spoor van lichtjes zochten vele kinderen, ouders, opa’s en oma’s de weg naar het kerstkind Jezus. Waar was deze nieuwe Koning van de mensen geboren? De kinderen moesten zich eerst inschrijven bij de keerlus van de tram, omgedoopt tot Romeins transferium. Daar stonden de heraut van keizer Augustus en twee indrukwekkende Romeinse soldaten. Vervolgens trokken de kinderen, gewapend met een stickerboekje langs alle taferelen uit het kerstverhaal en stonden oog in oog met de engel, Maria, de herders, de wijzen, koning Herodes, de engelen en alle andere personen uit het kerstverhaal. Bij elk tafereel kregen de kinderen een sticker om in hun boekje te plakken. Tenslotte kwamen de kinderen aan bij de herberg ‘The Family’. Daar kregen ze te horen dat Jozef, Maria en het kind Jezus in de stal van kinderboerderij Tanthof te vinden waren. Tussen de dieren vonden ze daar het Koningskind, in doeken gewikkeld en liggend in een kribbe. De kinderen gingen tevreden naar huis met een klein kerstgeschenk en een vraag: ‘Voor wie kan jij komend jaar een lichtje zijn?’

De Kerstroute Tanthof werd georganiseerd door de Christelijke Gereformeerde Kerk Delft (het Boek) en mede mogelijk gemaakt door Tanthof Ondernemers Vereniging Delft, Alevo drukkerij, Brasserie ‘The Family’, Halima’s Halal en kinderboerderij Tanthof.

KERSTROUTE-1 De inschrijving

KERSTROUTE-2 De herders

KERSTROUTE-3 Engelenkoor

KERSTROUTE-4 Koning Herodes en schriftgeleerden

KERSTROUTE-5 De stal 1